Uncategorized no image

Published on December 1st, 2020 | by Dapper Dan

0

WBW new constructing library Folkwang. Competitors.

Share with your fellow Consumers!

Client / client: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, Duisburg Realization: 2006 Procedure: Competition.

Urban improvement: The new developing complements the historical monastery ensemble and as a result clearly relates to the listed context. The design and style has the cour d? Honneur in its geometry by finishing the edge of your square offered by the administration wing and continuing it as a space delimitation inside. The courtyard is as a result the guiding principle for the building design devoid of restricting the independent architectural and design and style language. At the identical time, the alignment in the developing edges around the courtyard level enables the view to the adjoining open space in between the auditorium plus the cafeteria. By outline of literature review layering the structure, the design and style reacts towards the urban limits from the monastery complex, orientates the library towards the residence and therefore clearly assigns the new creating to the historical ensemble. The value in the library is emphasized by the cantilevered upper floor. The generous glazing with the reading room, the “window to the courtyard”, corresponds with the other buildings. A gate predicament is developed among the library and also the administration wing, which leads from the square in front in the cafeteria towards the cour d? Honneur. The new constructing closes the edge from the courtyard to Klemensborn as well as the space in front with the cafeteria is specified.

Creating notion: The constructing is entered in the cour d? Honneur and is divided into 3 floors. The courtyard along with the upper floor kind the constructing that is definitely perceptible from the cour d? Honneur. Right here, intermediate levels and galleries are inserted in sub-areas, which divide the volume on the main floors into zones of different spatial effects and top quality of knowledge. The overlapping geometries from the ceilings create fascinating visual relationships. University and library use are accessed separately and may therefore be operated independently of a single another: The seminar rooms on the basement floor plus the professors’ offices on the gallery level of the courtyard floor are connected by means of a separate staircase. Access towards the library with reception, distribution counter and media location is around the courtyard level. Further central functions are arranged there on a gallery and are connected by means of the spacious staircase.

Material: The facade on the library is intended as a directional cladding made of metal. Additional components such as the street-side wall of your basement along with the frame of the building access are planned in natural stone. Subordinate room closures are produced of glass of distinct transparency. Set bodies for example the elevator along with the archive are highlighted by contrasting wood coverings.

Outdoor facilities: The cour d? Honneur square will probably be restored to its original size. The historical paving is going to be supplemented as well as the topography of your creating access might be adapted for the specifications. In contrast, the adjacent open space involving the auditorium and also the cafeteria is greened. Within this way, the differentiated https://en.wikipedia.org/wiki/Pardon identities in the diverse courtyard locations on the monastery are worked out and strengthened. The wall adjacent towards the gate building www.litreview.net will be closed, thereby strengthening the importance on the gate building.

WBW new developing library Folkwang Monday, September 25, 2006 Dorothee Egger.

Dapper Dan
Share with your fellow Consumers!




Back to Top ↑